Home » szerver bérlés » Szerver Hosting: Mit kínál ez a szolgáltatás

Szerver Hosting: Mit kínál ez a szolgáltatás

 

VPS szerver csomag

VPS szerver csomag

Azt hiszem, mindannyian megértjük a “szerver hosting” kifejezés alapvető jelentését. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mit valójában kínál ez a szolgáltatás? Nos, itt az ideje jobban belemélyedni a dologba. Tehát, a szerver hosting, ahogy a név is sugallja, a szerverek, vagyis a nagy teljesítményű számítógépek bérlését jelenti. Ez azért lehet hasznos, mert a vállalkozásoknak nincs szükségük saját szerverre – ami nagyon drága lenne –, így egyszerűen bérelhetnek egyet.
Lehet, hogy már hallottál az abplusz.hu-ról, az egyik legnépszerűbb magyar szerver hosting szolgáltatóról. Még úgy is, ha nem vagy iparági szakember, szemmel láthatóan nagyon sok szolgáltatást kínálnak. És ezek a szolgáltatások nem csak a szerverek bérlésére korlátozódnak! A szolgáltatásaik közé tartozik például a web hosting, a vps szerver, felhő alapú szolgáltatások, adatvédelem, és még sok más. De mi is az a vps szerver? A “vps” a “virtuális magánszerver” rövidítése, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját, elkülönített területet kapjanak egy fizikai szerveren.
Sokan azonban felteszik a kérdést, hogy mennyire megfizethetőek ezek a szolgáltatások? Nos, a szerver bérlés árak igen változóak lehetnek, attól függően, hogy pontosan milyen szolgáltatást igényel a felhasználó. Általában azonban azt mondhatjuk, hogy meglehetősen megfizethetőek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy milyen sok előnnyel jár a szerver hosting használata.
Tehát, ha jól értem, a szerver hosting lehetőséget ad számomra arra, hogy a saját vállalkozásom számára megfelelő számítástechnikai infrastruktúrát biztosítsak anélkül, hogy nagy összegeket kellene befektetnem a saját szerverembe? Igen, pontosan így van! Talán érdemes lenne elgondolkodni ezen a kérdésen… Nem gondoljátok?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!